Trdo delamo, da bi zmanjšali ogljični odtis!


Presenečeni boste nad ideologijo, ki podpira vsakodnevno nego vaše kože.


 

VABIMO VAS K SODELOVANJU

Pri Bulldogu si ves čas prizadevamo delati dobro in smo zavezani zmanjšanju vpliva na okolje.


Zaveza k trajnostnemu razvoju je stalna pot iskanja novih in inovativnih načinov izdelave naših izdelkov in embalaže. Ne glede na to, ali gre za zmanjšanje naše odvisnosti od tradicionalnih fosilnih goriv ali zniževanje porabe energije, potrebne za izdelavo naših izdelkov, si pri Bulldogu prizadevamo postati vodilni na področju nege moške kože.Prav na vseh področjih; od oblikovanja, izbora sestavin in poteka proizvodnega procesa, pa vse do embalaže, iščemo načine za izboljšanje in izpopolnjevanje našega pristopa do okolja in hkrati nege moške kože. 


 

Uporaba plastike

Ko boste videli našo novo privlačno embalažo, ne boste opazili razlike, a gre za veliko, pozitivno spremembo, kajti recikliranje je pomemben element ohranjanja okolja.


 

Bodite pozorni na ta logotip


Bulldogova primarna embalaža je bila v celoti plastična. Naš pa cilj je zmanjšati našo odvisnost od fosilnih goriv, zato smo leta 2017 začeli uporabljati embalažo na osnovi sladkornega trsa. Na hrbtni strani vseh izdelkov Bulldog, ki vsebujejo biorazgradljivo maso iz sladkornega trsa, boste videli naš logotip sladkornega trsa.

Pozitiven vpliv


Ves sladkorni trs, ki se uporablja za izdelavo embalaže izdelkov  Bulldog, prihaja iz certificiranih etičnih virov in se goji daleč od zaščitenega ekološkega območja amazonskega deževnega gozda.

 


 

Naša zgodba o sladkornem trsu


Vam je všeč embalaža iz sladkornega trsa? Potem si oglejte naš kratki film, ki pripoveduje zgodbo o tem, zakaj uvajamo to novo embalažo.


Oglejte si video
   


 

Poraba energije

Proizvodnja izdelkov zahteva energijo, zato način izdelave naših izdelkov močno vpliva na njihovo trajnost.


 

Standardna metoda


Proizvodnja izdelkov za nego kože (zlasti krem), je lahko energetsko zelo intenzivna zaradi segrevanja in ohlajanja vode, potrebne za izdelavo izdelkov. Tradicionalno se kreme izdelujejo s segrevanjem vodne in oljne faze v ločenih posodah, preden ju združimo. Pred dodajanjem sestavin, kot so dišave in aktivne snovi, jih je treba ohladiti. Že nekaj let se ukvarjamo z nizkoenergijskimi formulacijami.

Enotna metoda


Pri izdelavi vlažilne kreme Bulldog in drugih emulzij uporabljamo t.i. metodo "Single-Vessel Quenching". To vključuje le segrevanje dela vode, potrebne za izdelavo izdelka in ustvarjanje mešanice v eni posodi. To pomeni, da ne segrevamo dveh posod in porabimo preostalo vodo tudi za hlajenje združene mešanice. S tem, ko segrejemo le del vode, prihranimo veliko energije. 

Izračun kaže, da pri izdelavi naše vlažilne kreme Bulldog Original, ki je naš najbolje prodajani izdelek, prihranimo kar 60 % energije v primerjavi s tradicionalnimi metodami izdelave.
 
Ne glede na to, ali gre za zmanjšanje naše odvisnosti od tradicionalnih fosilnih goriv ali zniževanje porabe  energije, potrebne za izdelavo naših izdelkov, pri Bulldogu želimo postati vodilni na področju nege moške kože.


 
Pri Bulldogu verjamemo, da proizvodnja- negovalnih produktov za moške ne bi smela biti kruta do okolja. Ponosni smo, da podpiramo Leaping Bunny. Svetovni program Leaping Bunny določa stroge standarde »brez krutosti«, ki presegajo celo pravne zahteve.

Vsi naši izdelki za osebno nego so odobreni s strani Cruelty Free International Leaping Bunny, mednarodno priznanega zlatega standarda za izdelke »brez krutosti«. Spoštujemo standarde in aktivno spremljamo svoje dobavitelje ter s tem zagotavljamo, da naši izdelki še naprej ustrezajo standardom Leaping Bunny. Naš sistem spremljanja dobaviteljev je tudi nadzorovan s strani neodvisnih institucij.

Več informacij o standardih Cruelty Free International, Leaping Bunny in Leaping Bunny najdete na spletnem mestu

www.crueltyfreeinternational.org 
 

Veselje z bambusom


Pri Bulldogu uporabljamo bambus za izdelavo našega edinstvenega ročaja britvice. Obstaja veliko razlogov, zakaj smo se odločili za uporabo bambusa, saj je res čudovit les.
 
 


 

Znan kot šopasto rastoči bambus (ali Phyllostachys edulis za vse botanike ali ljubitelje latinščine), je zmerna vrsta velikanskega bambusa, ki izvira iz Kitajske in Tajvana.

Je najhitreje rastoča rastlina na svetu (Usain Bolt forest), ki v nekaj mesecih zraste do končne dolžine do 20 metrov in v rastni sezoni doseže največjo hitrost rasti – do kar enega metra dnevno.

Drevesno steblo potrebuje približno 2 do 3 leta, da doseže zrelost in pridobi odlične lastnosti, kot so trdota in dimenzijska stabilnost, zaradi katerih je bambus tako priljubljena izbira za številne vrste izdelkov.

Samo ena rastlina bambusa je lahko »sestavljena« iz več "segmentov" in vsako leto iz glavne ali matične rastline zrastejo novi poganjki. V trajnostnem bambusovem gozdu je mogoče vsako leto nabrati približno 20–25 % teh palic.

Rastlina bambusa po spravilu ne odmre (za razliko od drugih dreves), kar pomaga preprečevati krčenje gozdov v povezavi s trajnostnim kmetovanjem. Nasprotno pa žetev zrelih rastlin dejansko poveča pridelek.
 


Bambus, ki ga uporabljamo v pri izdelavi našega brivnika Bulldog Original, raste v gorah  v regiji Fujian. To je območje, kjer raste bambus izjemne kakovosti.

Veseli smo, da se kot alternativa plastiki pojavlja vse več »formalno plastičnih izdelkov« (oprostite besedni zvezi); torej izdelkov iz bambusa. Od pomivalnih strojev, zobnih ščetk, toaletnih rolojev, krtač za lase, jedilnega pribora in pohištva do našega novega originalnega brivnika iz bambusa.

Vse to je del naše zaveze zmanjšanju uporabe plastike in prizadevanju za boljšo, bolj osveščeno in trajnostno prihodnost.
 
© 2020 Bulldog. Vse pravice pridržane. Politika zasebnosti    Politika piškotkov    Splošni pogoji poslovanja
To spletno mesto je zaščiteno z reCAPTCHA in Googlovim pravilnikom o zasebnosti ter veljajo določila in pogoji.
X zapri Na spletnih straneh Bulldog.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.